policija na terenu

Teška nesreća na M-17

nesreća na m-17
FOTO: Facebook
Detalji sa mjesta nesreća

Na magistralnom putu M-17 Žepče – Maglaj u poslijepodnevnim satima došlo je do teške saobraćajne nesreće.

U saobraćajnoj nesreći koja se oko 16.25 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Liješnica kod Maglaja povrijeđeno je sedam osoba koje su prevezene u Kantonalnu bolnicu u Zenici – potvrdio je Feni dežurni Operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

nesreća na m-17
FOTO: Facebook

Nesreća se, dodaje, dogodila na dionici magistralnog puta M-17 kod Mljekare Saraj-milk.

-U saobraćajnoj nesreći sudjelovala su dva putnička vozila, marke Reno i Ford, ali još nemamo registarske oznake. Sve povrijeđene osobe prevezene su u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje će im biti ukazana pomoć, ali još ne znamo stepen povreda koje su zadobili. Nemamo informacija da je bilo poginulih ili da je neko podlegao povredama. Saobraćajna patrola je na licu mjesta, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. Dojavu o nezgodi dobili smo u 17.20 sati – kazao je dežurni Operativni MUP-a ZDK.

Na lice mjesta upućeni su Hitna pomoć i policija.

Targičan ishod kod Jajca

Jedan osoba smrtno je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf, u mjestu Barice.

U nesreći su učestvovala tri vozila.

Kako saznaje portal Jajce Online, život je izgubio M.B. iz Jajca s kojim su u trenutku nesreće u automobilu bili supruga i maloljetno dijete.