Čivić: Zrinjski je u prednosti u odnosu na Trnavu

33043208_947690752058004_9193969523970015232_o

Kuglice u Nyonu nisu bile naklonjene Zrinjskom. Mostarci su izvukli najtežeg mogućeg protivnika iz svoje podskupine ždrijeba za 1. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka – slovački Spartak iz Trnave. Prvi susret igra se u Slovačkoj. Prva utakmica na programu je 10. ili 11. jula, a uzvrat 17. ili 18. u Mostaru.

Potencijalni protivnici Zrinjskog u podskupini bili su još Valletta (Malta), Alashkert (Armenija), Sutjeska (Crna Gora), Spartaks Jurmala (Latvija) i Flora Tallinn (Estonija), redom timovi protiv kojih je Zrinjski mogao biti i označen barem kao blagi favorit. Ipak, plemići nisu imali sreće u ždrijebu. Protiv Spartaka Zrinjski neće biti favorit, ali ni autsajder. Još 2009. Zrinjski je igrao protiv Slovana iz Bratislave, najvećeg slovačkog kluba koji je u to vrijeme imao kvalitetniju ekipu po imenima od one kojom raspolaže sadašnji Spartak, navodi Večernji.

Na prvoj utakmici u Mostaru je bilo 1:0 (Krešimir Kordić), dok su Slovaci slavili na uzvratu s 4:0. Ipak, Zrinjski je od tada kao klub u svakom pogledu puno napredovao, a Spartak je tek prošle sezone osvojio svoj prvi naslov u slovačkoj ligi. Ogromna je euforija tada vladala u tom klubu.

– Spartak je stabilan klub za slovačke prilike. Prošle sezone sam tamo igrao kao posuđen nogometaš i imam lijepa iskustva. Nakon 45 godina postali smo prvaci, bio je to veliki uspjeh. Posljednjih nekoliko utakmica naš stadion je bio rasprodan, na tribinama je bilo 20-ak hiljada gledalaca. Posebno je ozračje prisutno kada se igra sa Slovanom. U gradu tada vladala ludnica. Inače, u Slovačkoj je najveći derbi susret Spartaka i Slovana, kazao je Eldar Ćivić, reprezentativac BiH koji se s posudbe u Spartak vratio u Spartu iz Praga.

Spartak ipak nije tim koje bi se Zrinjski trebao pribojavati.

– Spartak je sada dosta toga promijenio. Otišlo je nekoliko važnih igrača, ali po meni je najvažniji bio odlazak trenera Nestora. On je puno značio za ekipu. Uglavnom smo igrali na kontre, a to nam je prolazilo jer smo imali nekoliko dobrih igrača u napadu i na krilima. Nije mi poznato kakav nogomet preferira novi trener Radoslav Latal. Zrinjskom bih zato dao blagu prednost u međusobnom susretu. U najgorem slučaju Zrinjskom su, po mom mišljenju, izgledi za prolazak jednaki. Očekujem dvije dobre utakmice, a blagu prednost dajem Mostarcima, dodao je Ćivić.