Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentativac BiH

Eldar Ćivić: Posao protiv Finske i Ukrajine obaviti kako treba

eldar-civic

Eldar Ćivić je prokomentarisao i narednog protivnika, selekciju Finske

Bh. fudbalski reprezentativac Eldar Ćivić kazao je danas da vjeruje da će posao u naredne dvije utakmice kvalifikcija za Mundijal u Kataru 2022. godine protiv Finske i Ukrajine obaviti kako treba, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zadovoljan sam svojom formom i nastupima u posljednje vrijeme. Standardan sam, igram većinu utakmica. Jeste naporno, ali sam sretan zbog svojih igara. Uglavnom, spreman sam došao na ovo okupljanje i jedva čekam nove utakmice u dresu reprezentacije”, rekao je Ćivić.

Dodao je da se nada da će pripreme proteći na najbolji mogući način.

“Nadamo se da ćemo odraditi sve što se traži od nas. Moramo se maksimalno pripremiti jer nas očekuju teške utakmice. Siguran sam da ćemo obaviti posao kako treba”, izjavio je igrač mađarskog Ferencvarosa.

Eldar Ćivić je prokomentarisao i narednog protivnika, selekciju Finske.

“Finsku odlično poznajemo, jer smo se s njima sastajali i u prošlim kvalifikacijama. Oni su neugodan protivnik, ali ipak oni nama dolaze na naš teren i sigurno da ćemo pružiti maksimum da dođemo do bodova. Znamo koliko nam znače ove utakmice. Sve je na nama i veliki plus za nas biće podrška sa tribina. Navijači su naš dvanaesti igrač i ne sumnjam da će nam još jednom biti vjetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobjede”, rekao je Ćivić.

Susret između BiH i Finske će biti odigran 13. novembra u 15:00 sati, dok je meč BiH – Ukrajina na rasporedu tri dana kasnije u 20:45 sati.