Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope

Gojak i Čivić od prve minute, Dinamo okrenuo na Maksimiru

New Project – 2021-11-04T213230.023

U Beogradu na vodom natopljenoj Marakani igraju Crvena zvezda i danski Midtjylland

Nastavljeno je takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Od 21 sat na Maksimiru igraju zagrebački Dinamo i bečki Rapid.

Gosti su poveli u 8. minutu golom Knasmullnera, ali samo pet minuta kasnije Petković je nakon sjajne lopte Oršića vratio stvari na početak. U 34. minutu potpuni preokret, Andrić je na asistenciju Franjića pogodio za vodstvo Dinama od 2:1.

Od prve minute u dresu Modrih igra bh. reprezentativac Amer Gojak, dok na suprotnoj strani u dres Rapida igra Srđan Grahovac, igrač koji je tri puta oblačio dres BiH. Na klupi Dinama je Luka Menalo, također reprezentativac BiH.

Zvezda u problemu

U Beogradu na vodom natopljenoj Marakani igraju Crvena zvezda i danski Midtjylland. Od 12. minutu domaći igraju sa igračem manje, nakon što je zbog starta s leđa isključen Degenek. Pogledajte OVDJE zašto je Degenek isključen, sudija očito nije imao dilemu pri biranju boje kartona.

Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Bh. trio pred eliminacijom

Eldar Čivić igra od prve minute u dresu Ferencvaroša i Celtica. Rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:2. Poveli su gosti u 3. minutu golom Furunashia, no već u 11. Zubkov je poravnao rezultat. U 23. minutu Celtic ponovo dolazi do prednosti, Jota je bio je strijelac, iz akcije u kojoj su tri od četiri zadnja igrača Ferencvaroša pokušavala zaustaviti napad Celtica, no bezuspješno. Pogledajte kako je to izgledalo OVDJE!

U slučaju poraza, mađarskoj ekipi bi ostale samo teoretske šanse da se u posljednja dva kola domogne treće pozicija u grupi koja vodi u nokaut fazu Komferencijske lige na proljeće.

Adnan Kovačević i Stjepan Lončar su na klupi Ferencvaroša.