Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Intera

Conte: Scudetto posvećujem sebi

conteinter (1)

Fudbaleri Intera pobijedili su jučer na svom terenu Udinese sa 5:1, u utakmici posljednjeg, 38. kola Serie A.

Trener fudbalera Intera Antonio Conte rekao je da je pobjeda nad Udineseom “pravi kraj izvanredne godine” i posvetio je titulu – sebi.

“Bio je ovo pravi kraj izvanredne godine. Čak smo i protiv Udinesea igrali lijepu utakmicu. Budući da je ovo bila posljednja utakmica, a da smo već osvojili trofej, momci su pokazali da imaju pravi mentalitet, da žele da pobijede u svakom meču i svaka im čast”, rekao je Conte, prenijeli su italijanski mediji.

Fudbaleri Intera pobijedili su jučer na svom terenu Udinese sa 5:1, u utakmici posljednjeg, 38. kola Serie A.

Inter je sezonu završio sa 91 bodom, 12 više od u odnosu na drugoplasirani Milan.
“Osvojili smo 91 bod, postigli više od 90 golova. Imamo najbolju odbranu, drugi najbolji napad, što je nešto veliko i lijepo“, rekao je Conte.

Conte je osvajao titule sa Chelseaom i Juventusom, ali je istakao da je ova sa Interom nešto posebno.

“Definitivno ovo svrstavam među najveća dostignuća, jer nije bilo lako. Stavio sam veliki pritisak na sebe kad sam došao u Inter… Radili smo i nakon godinu dana napravili smo nešto lijepo i nevjerovatno. Svi smo bili vrlo dobro, i ja, igrači i klub”, rekao je Conte.

Upitan kome će posvetiti Scudetto, Conte je pokazao na sebe.

“Posvećujem ga sebi, jer nije bilo lako u prethodne dvije godine. Zaista sam morao da izvučem sve iz sebe. Bilo je momenata kada sam sumnjao u sebe, ali bili smo dovoljno jaki da sve prebrodimo. Svi smo bili dobri, čak i ja”, rekao je Conte.