Pred prijateljske susrete

Petev u problemima: I bez Cimirota, Stevanovića i Kolašinca protiv Crne Gore i Danske

trening repka1 (1)

Iskreno mi je žao zbog povreda ali sam osjetio da i njima nije svejedno što će propustiti ove utakmice

Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine suočio se sa problemima uoči predstojećih, junskih prijateljskih utakmica sa Crnom Gorom i Danskom. Susrete će zbog povreda propustiti i Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot te Sead Kolašinac.

„Svi igrači su mi se javili”, rekao je Petev, kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodavši:

”Razgovarali smo otvoreno ne samo o povredama, već i o drugim stvarima. Iskreno mi je žao zbog povreda ali sam osjetio da i njima nije svejedno što će propustiti ove utakmice. Ipak, gledam pozitivnu stranu a to je, da će priliku dobiti mlađi igrači. Ovo je za njih odlična šansa da pokažu koliko mogu i šta znaju. Normalno je da poslije naporne sezone, dođu povrede, samo se nadam da će se brzo oporaviti, odmoriti i biti spremni za septembarske duele.”

Petev je za mečeve s Crnom Gorom i Danskom poštedio Edina Džeku i Miralema Pjanića, a od ranije povrijeđeni su Marko Mihojević i Amer Gojak. Od igranja za nacionalni tim oprostio se Edin Višća pa se može reći da će Bosna i Hercegovina u narednim prijateljskim susretima biti desetkovana.

Utakmicu sa Crnom Gorom izabranici selektora Peteva odigrat će u Sarajevu 2. juna, dok će četiri dana poslije u Kopenhagenu snage odmjeriti sa Danskom.

Okupljanje reprezentativaca BiH zakazano je u petak na Ilidži.