Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte tvrdi da Hazardu može pomoći da igra kao Messi

conte

Novi menadžer Chelseaja Antonio Conte smatra da može pomoći Edenu Hazardu da dostigne nivo jednog od najboljih napadača današnjice Lionela Messija, te da ostale zvijezde londonskog kluba može pretvoriti u favorite za osvajanje Zlatne lopte, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iza Chelseaja je veoma loša sezona u kojoj je kao aktuelni prvak završio na 10. mjestu Premier lige, a najviše se primijetio pad u formi glavne zvijezde Edena Hazarda koji je samo godinu ranije bio proglašen igračem godine.

“Mislim da Chelsea ima igrače koji mogu biti još bolji. Smatram da oni još uvijek mogu mnogo napredovati radom. Imamo fantastične igrače, velike talente ali u ovom trenutku svijet ne misli da su na istom nivou kao Messi, Luis Suarez, Neymar, Cristiano Ronaldo ili Paul Pogba”, kazao je Conte, prenose britanski mediji.

Istakao je da u Chelseaju ima igrača koji radom mogu napredovati mnogo i dostići taj nivo ali da je veoma važno da oni to shvate.

“Važno je da igrači shvate da moraju raditi da bi od vrhunskog igrača postali još bolji i ostali takvi. Mentalitet je bitan. Bitno je srce. Bitni su strpljenje i volja. U ovom je slučaju za trenera je bitno da uzme najbolje igrače i pokuša ih popraviti”, kazao je Conte.

Hazard nije postigao ligaški gol od 23. aprila, njegov pad forme je uticao i na igru cjelokupnog tima koji je završio sezonu 31 bod iza prvaka Leicestera što je dotadašnjeg menadžera Josea Mourinha koštalo otkaza.

“Mislim da je prošla sezona bila loša za sve igrače. Nevjerovatno je da je Chelsea završio deseti na tabeli. Chelsea mora osvajati naslove ili bar do kraja biti u utrci za naslov, igrati Ligu prvaka. Prošla sezone ja bila loša za sve, ne samo za Hazarda, ali nam je jako važno da se on vrati u svoju pravu formu. Razgovarao sam s njim i sretan sam. Drago mi je da mogu trenirati fantastičnog igrača kao što je on, a i ostale igrače. Ponavljam, važno mi je sljedeće sezone stvoriti pravi duh, a sa sjajnom organizacijom i fizičkim stanjem možemo imati dobru sezonu”, poručio je Conte.