Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Courtois: Falcao bi bio dobar za Chelsea

Radamel-Falcao123

Golman Chelseaja Thibaut Courtois smatra da bi bilo odlično kada bi Radamel Falcao ovoga ljeta potpisao ugovor sa londonskim “plavcima”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Courtois je zajedno s Falcaom igrao za Atletico Madrid, klub u kojem je Kolumbijac izgradio reputaciju jednog od najboljih i najefikasnijih napadača svijeta.

Falcao iza sebe ima teško sezonu u kojoj je postigao samo četiri gola u 26 utakmica tokom posudbe iz Monaca u Manchester United, ali trener londonskog kluba Jose Mourinho vjeruje da može pokazati da je u punoj formi.

Portugalski menadžer je ostao bez Didiera Drogbe pa je počeo pregovore o mogućoj posudbi kolumbijskog reprezentativca.

Falcao je još jednim igračem Chelseaja igrao zajedno u Atleticu. On i Diego Costa su u sezoni 2012/13 zajedno postigli 54 gola u svim takmičenjima.

“Poznajem Falcaoa vrlo dobro. On je vrlo dobar momak i dobar mi je prijatelj, tako da će biti odlično ako dođe. Odluku će donijeti klub, ali mislim da bi on bio veoma dobar igrač za Chelsea”, izjavio je Courtois.

Mourinho je rekao da nije fer posmatrati Falcaoa samo na osnovu utakmica u Manchester Unitedu.

“Ako mu mogu pomoći da opet dostigne svoj nivo, to ću uraditi. Boli me što ljudi u Engleskoj misle da je pravi Falcao onaj kojeg smo vidjeli u Manchester Unitedu. On je odličan igrač. Ja ne pregovaram. Samo kažem svojoj upravi, svom klubu za koje igrače sam zainteresovan, cijenu i ono što želim. Vidjet ćemo šta će se dogoditi”, izjavio je Mourinho.

O izgledima da Falcao pređe u Chelsea prvi su počeli pisati portugalski mediji. List “Record” pisao je da je njegov prelazak vro izvjestan.