Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Coutinho i Neymar u sudijskoj nadoknadi “slomili” Kostariku

brazil kostarika

Golovima Coutinhoa i Neymara u sudijskoj nadoknadi, fudbalska reprezentacija Brazila savladala je rezultatom 2:0 selekciju Kostarike, u drugom kolu grupe “E” Svjetskog prvenstva u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Obje ekipe su imale poteškoća kod pronalaska konkretnih pozicija tokom cijelog prvog poluvremena, ali i dobar dio drugog dijela utakmice. No, u drugom poluvremenu se osjetio veći pritisak Brazilaca.

Regularni tok utakmice završen je rezultatom 0:0, a kada se očekivalo da će dvije reprezentacije podijeliti bodove u ovom susretu, mrežu golmana Kostarike Keylora Navasa zatresao je Philippe Coutinho, u 91. minuti susreta. Da je to bio haladan tuš za fudbalere Kostarike, ispostavilo se i nekoliko minuta kasnije kada Neymar pogađa za 2:0, što je bio konačan rezultat utakmice.

S početkom u 20 sati, u Kalinjingradu se večeras igra i druga utakmica drugog kola grupe “E“, u kojoj će snage odmjeriti Srbija i Švicarska. Trenutni poredak u ovoj grup grupi: Brazil ima četiri boda, Srbija tri, Švicarska jedan, dok je Kostarika bez bodova.

https://www.dailymotion.com/video/x6mhy59