Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijećnik poklonio krampu i lopatu načelniku Ilidže (VIDEO)

tinjak memic krampa

Vijećnik Demokratske fronte u Općinskom vijeću Ilidža Nedžad Tinjak poklonio je krampu i lopatu načelniku općine Ilidža Senaidu Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Ilidža Muhamedu Omeroviću. Poklon je podsjetnik na obećanu ali neizgrađenu tramvajsku prugu Ilidža – Hrasnica.

U svom obraćanju Tinjak je podsjetio načelnika na obećanja koja je dao javnosti da će pruga biti napravljena do jeseni ove godine makar radnim akcijama ili “kad bi se kozom orala”.

Vijećnik Tinjak je pitao načelnika kada će građani Ilidže dobiti pozive za radne akcije, kako bi mogli planirati svoje godišnje odmore, te ga podsjetio da je za realizaciju obećanja ostalo još tri mjeseca.

“Kako, nažalost, nisam mogao obezbijediti maketu koze, kao podsjetnik na dato obećanje da će načelnik do jeseni iduće godine prugu napraviti kad bi se kozom orala, obezbijedili smo načelniku Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća, kolegi Omeroviću, kao predstavniku SDA većine u Općinskom vijeću, maketu krampe i lopate, kao podsjetnik na dato obećanje, da je građevinska sezona već odavno počela i da radne akcije mogu početi” – kazao je Nedžad Tinjak, saopćeno je iz DF-a.

Obraćanje vijećnika Tinjaka kao i reakciju načelnika Memića možete i pogledati na snimku ispod od osme minute.