Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čovjek koji je poslao Hrvate kući svugdje se vraćao, samo ne “kući”

FBL-EURO-2016-MATCH39-CRO-POR

“Ovo je kao da smo pobijedili u finalu, s obzirom na to kako smo igrali i da smo protiv sebe imali sjajnu ekipu i sjajne igrače, ali imali smo sreće i zabili u pravom trenutku”, izjavio je Ricardo Quaresma odmah po završetku dvoboja Hrvatske i Portugala, u kojem je postigao pobjednički pogodak u 117. minuti.

Quaresmi je asistirao do tada neprimjetni Cristiano Ronaldo. Bio je to Quaresmi jedan od najvažnijih golova u karijeri.

“Da, to je važan pogodak. Važno je da smo stalno vjerovali da ga možemo zabiti. Sad se moramo pokušati oporaviti, jer nas u četvrtfinalu čeka odlična Poljska”, zaključio je Quaresma.

Quaresma je igrač koji se u karijeri uvijek negdje vraćao, ali nikada “kući”.

Karijeru je počeo u Sportingu iz Lisabona, no nakon što je 2003. iz Sportinga otišao u Barcelonu, tamo se više nikada nije vratio. Iz Barce je otišao u Porto, gdje će se kasnije vratiti. Iz Porta u milanski Inter u koji se također vratio nakon epizode na Stamford Bridgeu u dresu Chelseaja.

Iz Intera je otišao u Bešiktaš 2010., a odatle u Al Ahli. Vratio se u Porto u januaru 2014., da bi se u julu 2015. opeta spakovao i vratio u Bešiktaš čiji je i danas član.

Croatia v Portugal - Round of 16 - UEFA Euro 2016

Vratio se i u reprezentaciju Portugala. 2010. za njega nije bilo mjesta među igračima koji su putovali na SP u Južnoj Africi, kao ni 2014. godine među 23 igrača koja su putovala na SP u Brazil. Vratio se…

Ko zna, možda se jednog dana vrati i kući, u Sporting iz Lisabona.