Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup konfederacija: Quaresmin lažnjak obilježio remi Portugala i Meksika

portugal_kup_k

Aktueli evropski prvak Portugal odigrao je danas neriješeno (2:2) u 1. kola grupe B Kupa konfederacija protiv prvaka Srednje i Sjeverne Amerike, Meksika.

Portugal je preko sjajnog Quaresme poveo u 34. minuti poslije asistencije Ronalda. Osam minuta kansije Vela je asistirao Chicharitu koji je savladao Ruija Patricija za izjednačenje.

U 86. minuti Cedric dovodi Portugalce u novo vodstvo.

Meksiko se golom Hectora Morena u 91. minuti poslije kornera dočepao boda.

http://www.dailymotion.com/video/x5r40fi_portugal-2-x-2-mexico-all-goals-highlights-confederations-cup-fifa-2017_sport

Susret Portugala i Meksika, osim sjajnog lažnjaka Quaresme kod prvog gola, obilježilo je testiranje video tehnologije koja je bi se trebala kristiti iduće godine na SP-u u Rusiji, ukoliko na Kupu konfederacija sve prođe kako treba.

Igrala se 21. minuta kada je Pepe zabio gol, Portugalci su krenuli slaviti, međutim, sudac Pitana iz Argentine poništio je pogodak.

http://www.dailymotion.com/video/x5r3o3b_pepe-canceled-goal-hd-portugal-vs-mexico-confederation-cup-18-06-2017-hd_sport

Suci na terenu nisu bili sigurni šta se tačno dogodilo, odnosno, je li Pepe bio u nedozvoljenoj situaciji kad je zabio. Uključila se i video analiza nakon koje je sudac poništio gol Portugalu.

Odluka argentinskog suca pokrenula je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama jer mnogima nije bilo jasno zašto je Portugalu gol poništen. Ipak, čini se da je Pitana bio u pravu jer su čak tri igrača Portugala u jednom trenutku bila u ofsajdu.

Pregled snimke trajao je samo desetak sekundi, a igra se nakon toga odmah nastavila bez ikakvih problema.

Video analiza ponovo se desila nakon drugog gola Portugala, i tada je sve trajalo malo duže, nekig 20-tak sekundi, no srećom po Portugal, sve je bilo regularno prilikom njihovog gola.