Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Portugal pobijedio Meksiko u meču za treće mjesto na Kupu konfederacija

chicharito meksiko hernandez

Reprezentacija Portugala pobijedila je selekciju Meksika i osvojila treće mjesto fudbalskog Kupa konfederacija koji je organiziran u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Izuzetno uzbudljiv i neizvjestan meč viđen je na stadionu moskovskog Spartaka.

Meksiko je poveo autogolom Luisa Neta u 54. minuti. Najveću šansu za Portugal propustio je Andre Silva koji nije uspio realizirati penal u 16. minuti utakmice.

Obje ekipe su imale mnoštvo izglednih prilika, ali mreže su mirovale sve do same završnice kada Pepe postiže gol za Portugal i odvodi meč u produžetke.

Portugal je zatim poveo u 105. minuti meča, kada je nakon igranja rukom meksikanskog branića sudija dosudio novi udarac sa 11 metara. Siguran izvođač penala bio je Andrei Silva, igrač Sportinga koji je prvim golom u dresu nacionalnog tima donio treće mjesto Portugalcima.

Porugalci, za koje danas nije igrao ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo, su do kraja meča igrali sa igračem manje jer je na početku drugog produžetka drugi žuti karton dobio Nelson Semedo, ali Meksikanci nisu uspjeli da to iskoriste i izjednače rezultat. Nekoliko minuta kasnije isključen je i igrač Meksika Raul Jimenez koji je ušao u igru u 85.minuti meča i uspio zaraditi dva žuta kartona.


All Goals & Highlights HD – Portugal vs Mexico… by sofiene-l

Finale Kupa konfederacija na rasporedu je večeras u 20 sati na stadionu u St. Petersburgu, a za titulu šampiona borit će se aktuelni svjetski prvak Njemačka i prvak Južne Amerike Čile.