Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čovjek nije izgubio godinu dana, a igrao je 35 puta

jesus gabriel

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su najbolji start u historiji Premiershipa nakon što su u prvih 10 kola ostvarili devet pobjeda i jedan remi uz gol-razliku +29.

Do sada su rekord držali fudbaleri Chelseaja iz sezone 2005/06., i Manchester City iz sezone 2011/12., kada su u prvih deset kola također ostvarili devet pobjeda i remi, ali uz gol-razliku +28.

– Možemo mi i bolje. Još uvijek radimo neke greške koje ne bih želio. Međutim, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i zabijamo puno golova – kazao je Pep Guardiola.

City je u prvih 10 kola zabio 35 golova, pri čemu su Sergio Aguero i Raheem Sterling zabili po sedam, a Leroy Sane i Gabriel Jesus po šest.

– Uvjeren sam kako Sane (21) i Sterling (22) mogu još napredovati. Njihov talent je ogroman, ali obojica imaju mnogo prostora za napredak – dodao je Guardiola.

Zanimljiv je i podatak kako Gabriel Jesus već godinu dana nije nijednom izgubio. Mladi brazilski napadač posljednji put je izgubio 29. oktobra 2016. u dresu Palmeirasa.

Nakon toga je nanizao 35 utakmica u dresu Palmeirasa, reprezentacije Brazila i Manchester Cityja bez poraza. Pritom je 27 puta pobijedio i osam puta remizirao.

– To je nevjerovatan podatak. Prošla je cijela godina, a Gabriel nije doživio niti jedan poraz. On je sjajan napadač i od velike je pomoći našoj ekipi – dodao je Guardiola.

City trenutno vodi na tabeli engleskog prvenstva s 28 bodova, pet više od Mančester junajteda. City je vodeći i u grupi F Lige prvaka s maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 8:1, a u liga-kupu izborio je četvrtfinale u kojem ga očekuje gostovanje kod Leicestera.