Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

N1 televizija obilježila tri godine od početka emitiranja programa (FOTO)

N1_rodjendan_

News televizija u Bosni i Hercegovini, Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj N1 obilježila je večeras u Sarajevu svečanim prijemom treću godišnjicu od početka emitiranja programa. Na ovaj datum 2014. godine N1 televizija počela je emitirati program u tri regionalna centra, u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu s ciljem da pruži vijesti za korak dalje i bude drugačija od drugih.

Kako je večeras istaknuto, N1 televizija iz dana u dan osvaja povjerenje gledatelja, čemu u prilog ide i statistika o gledanosti. N1 je regionalni partner CNN-a za Balkan, a direktor uredničkog kolegija N1 Brent Sadler čestitajući uspješne tri poslovne godine, kazao je da N1 svakoga dana nastoji biti sve bolja.

N1 televizija ima i web portal koji bilježi 130.000 jedinstvenih posjeta, dok ukupna digitalna platforma bilježi pola miliona jedinstvenih posjeta i na TV-u i na webu. Ova televizija je prva u kablovskim operaterima i u top pet kada je ukupna gledanost u pitanju, a web portal je također na petom mjestu od svih portala u BiH.

Direktor programa N1 televizije Amir Zukić najavio je večeras da će već od sljedeće godine ova televizija uvesti i nove programe. Kako je istaknuo, proširit će jutarnji program, dok će već od Nove godine gledaoci N1 moći gledati Late Night Show, a uvest će i još nekoliko emisija.

Pohvalio je mladu ekipu ove televizije koja, kako je istaknuo, svakodnevno radi, prisjećajući se da je on bio u ovom projektu od njegovog početka kada se nije znalo kako će on izgledati niti kakvu će imati programsku šemu.

Večerašnjoj svečanosti prisustvovale su brojne zvanice iz političkog, međunarodnog, kulturnog i sportskog života u Bosni i Hercegovini.