izjednačen s platinijem

Cristiano Ronaldo ima priliku ispisati historiju Europskih prvenstava

coca cola limenka pixabay

Sad je u prilici postati i prvi koji je nastupio na pet europskih prvenstava, ali i koji je pogađao na njih pet

Cristiano Ronaldo će s posebnim motivom startati utakmicu protiv Mađarske koja je u skupini F Europskog prvenstva na rasporedu danas s početkom u 18 sati.

Portugalski napadač je na prošlom Europskom prvenstvu golom koji je postigao u utakmici protiv Walesa izjednačio rekord Michela Platinija u broju pogodaka na europskim smotrama. Obojica su na devet postignutih, a Ronaldo će priliku za deseti početi tražiti danas. Nakon utakmice protiv Mađarske Portugal će u ogledima po skupinama još igrati s Njemačkom i Francuskom.

Platini je devet golova postigao u pet utakmica tokom Eura 1984. u Francuskoj, dok je Ronaldo do iste brojke stigao postavljanjem rekorda pogađajući na četiri europska prvenstva (2004., 2008., 2012., 2016.). Sad je u prilici postati i prvi koji je nastupio na pet europskih prvenstava, ali i koji je pogađao na njih pet.

“Zadovoljan sam tim postignućima, ali rekordi postoje da bi se rušili. Nadam se da ću postati prvi igrač koji je nastupio na pet europskih prvenstava i prvi koji je zabijao na pet različitih Eura. Bilo bi znakovito kad bih donio pobjedu Portugalu, ali ako se to ne dogodi u utakmici s Mađarskom, možda će u onoj sljedećoj. Najvažnija je pobjeda, kako bismo dobro otvorili takmičenje. Rekordi će uslijediti svojim tempom”, najavio je Ronaldo.