Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vraća se u manchester

Cristiano Ronaldo se od Juventusa oprostio emotivnom porukom

roki

U emotivnoj se poruci na društvenim mrežama oprostio Juventusa nakon tri zajedničke sezone

Cristiano Ronaldo danas je napustio Juventus i pridružio se Manchester Unitedu, klubu koji je napustio prije 12 godina. U emotivnoj se poruci na društvenim mrežama oprostio Juventusa nakon tri zajedničke sezone.

“Danas napuštam sjajan klub, najveći u Italiji i sigurno jedan od najvećih u cijeloj Evropi. Dao sam svoje srce i dušu Juventusu i zauvijek ću voljeti grad Torino. ‘Tiffosi bianconeri’ su me uvijek poštivali i na tome sam im se pokušao odužiti boreći se za njih u svakoj utakmici, svakoj sezoni, svakom takmičenju. Na kraju, možemo se osvrnuti na učinjeno i vidjeti da smo postigli velike stvari, ne i sve što smo željeli, ali i dalje smo zajedno ispisali prelijepu priču.

Zauvijek ću biti jedan od vas. Sada ste dio moje istorije, a ja osjećam da sam dio vaše. Italijo, Juve, Torino, ‘tiffosi bianconeri’, zauvijek ćete mi biti u srcu”, napisao je Ronaldo, a dodao je i stihove poznate Juventusove navijačke pjesme.

Podsjetimo, Manhester United potvrdio je da je postigao sporazum s Juventusom o povratku Cristiana Ronalda u redove “Crvenih vragova”.

Pred kraj prijelaznog roka krenula je priča o transferu 36-godišnjeg Portugalca u Manchester City, ali je u posljednja 24 sata došlo do dramatičnog preokreta i Ronaldo se odlučio na povratak na Old Trafford gdje je igrao od 2003. do 2009.

U šest sezona s Manchester Unitedom Ronaldo je osvojio tri naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, dva Liga kup i FA kup.

Nakon Manchester Uniteda Ronlado je otišao u Real Madrid gdje se zadržao do 2018. godine, a zatim u Juventus.