Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igor crnadak

Prva reakcija iz RS-a na sastanak Dodika u Predsjedništvu BiH: “Prekršio je stav”

1630080530-tetate1-1536×1154

Crnadak je istakao da su zaključci entitetskog parlamenta veoma precizni i jasno kažu da će predstavnici iz RS-a u radu državnih institucija učestvovati samo kada treba da spriječe donošenje neke odluke štetne po taj entitet u BiH

Bivši ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, koji je potpredsjednik Partije demokratskog progresa, izjavio je kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik današnjim prisustvom sastanku sa turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Crnadak je istakao da su zaključci entitetskog parlamenta veoma precizni i jasno kažu da će predstavnici iz RS-a u radu državnih institucija učestvovati samo kada treba da spriječe donošenje neke odluke štetne po taj entitet u BiH.

Prema njegovim rečima, ovdje to nije slučaj.

“Dodik će danas prekršiti zajednički stav srpskih stranaka u Narodnoj skupštini i poslije današnjeg odlaska u Predsjedništvo BiH Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će biti stranka koja je odustala od zaključaka lidera stranaka sa sastanka od 26. jula, kao i od zaključaka Narodne skupštine”, rekao je Crnadak.

Naglasio je da Dodik to nije učinio uz bilo kakvu saglasnost opozicije, već je opozicionim partijama samo saopštio svoju odluku.

“On na to ima pravo, kao što ima i obavezu da snosi odgovornost za svoje odluke, bez skrivanja iza opozicije”, rekao je Crnadak.