Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Crveni đavoli” najomraženiji, “Sveci” najvoljeniji u Engleskoj!

manchester-united-slavlje

U glasanju koje je sproveo engleski Daily Mirror navijači u Engleskoj su se izjašnjavali koje klubove vole, a koje ne. Učestovali su navijači svih klubova iste starosne kategorije, kako bi se dobila što realnija slika.

Manchester United je najomraženiji klub u Engleskoj, među navijačima ostalih klubova. Na Top 5 listi klubova koje navijači najviše mrze nalaze se trenutno najjači i najbogatiji klubovi Premiershipa.

[pull_quote_right]Najviše varijacija u glasanju bilo je u vezi sa Arsenalom, jer se nalaze u vrhu obje liste[/pull_quote_right]

Nakon kluba sa Old Trafora, na listi se očekivano nalaze Chelsea, Liverpool, Manchester City i Tottenhem. Klub za koji je najmanje navijača glasalo u ovoj kategoriji je novajlija u ligi Bournemouth, a slijede ga Southampton i Aston Villa.

Najvoljeniji klub u ligi je Southamtpon, a slijede ga Bournemouth i Swansea. U vrhu te liste nalaze se još Arsenal i Everton.

Najviše varijacija u glasanju bilo je u vezi sa Arsenalom, jer se nalaze u vrhu obje liste. Očito je da popularne Topnike pojedini navijači ne vole samo zbog rivalskih odnosa s njima dragim klubom, dok ih dosta njih cijeni zbog atraktivnog stila igre.

Dakako, i tu možda treba tražiti razloge zašto je Arsene Wenger najdugovječniji menadžer u Premiershipu. Jednostavno, utakmice Arsenala svi rado gledaju, bez obzira za koga navijaju.