Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da ste pratili gdje Real gostuje mogli ste postati bogati

ronaldo mapa1

Realova statistika na gostovanjima ove sezone je, blago rečeno – užasna. Madriđani su do sada išli na 10 gostovanja, i od mogućih 30 bodova, osvojili tek 16. Na 10 gostovanja Real je zabilježio tek četiri pobjede, dva puta izgubio i četiri puta remizirao.

Oni koji vole da se klade mogli su postati bogataši da su se držali jedne zaniljive statistike. Naime, problem Madriđana javlja se zavisno od toga u kom pravcu poleti avion iz Madrida. Gostovanja na sjeveru zemlje nisu problem. Problem se javlja kada Realovi igrači uđu u avion koji krene u drugom smjeru, na jug.

Gostovanja na sjeveru Madriđani su rutinski rješavali u svoju korist. Slavili su na San Mamesu (2:1), na Balaidosu kod Celte (3:1), El-Pratu kod Espanyola (6:0), te Ipurui kod Eibara (2:0). Jedino je Sporting iz Gijona (0:0) tim sjeverno od Madrida koji je Realu uspio uzeti bod na svom terenu, i to u prvoj utakmici sezone.

No, na jugu to izgleda totalno drugačije. Poraz protiv Villareala (0:1) na El Madrigalu i remi protiv Valencie na Mestalli (2:2), zatim remi protiv Atletico Madrida (1:1), te remi i poraz u Sevilli, protiv Betisa (1:1) i Seville (2:3).

Kako prvenstvo odmiče Barca i Atletico su sve sigurniji i sve udaljeniji. Trenutno Los Blancosi imaju četiri boda manje od dvojca na čelu, s tim da tim iz Katalonije ima i utakmicu manje. Ta bi se prednost mogla smanjiti, barem u odnosu na jednog, ako ne na oba rivala, ukoliko Real slavi kod kuće u narednom kolu protiv Espanyola. Barca dočekuje Atletico na Camp Nou stadionu, i jasno je da bi Realu tu najviše odgovarao remi.