Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bračnom paru iPhone pretvorio život u noćnu moru

iphone gubitak7

Svi vlasnici skupih smartphoneova znaju da nije jednostavno izgubiti svoj uređaj ili ostati bez njega zahvaljujući nekom vještom lopovu.

Zato postoje razne aplikacije kojima možete pratiti lokaciju svog smartphonea i, uz malo sreće, naći ga. No, ne ide uvijek sve po planu.

Jedna se porodica našla pod navalom bijesnih vlasnika iPhoneova koji sve češće kucaju na njihova vrata u potrazi za pravdom i svojim skupim telefonima, prenosi Tech Times.

Christina Lee i Michael Saba žive u predgrađu Atlante i iz zasad nepoznatog razloga iPhoneova aplikacija za praćenje locira brojne uređaje baš u njihovoj kući. Naravno, tamo ih nema.

“Žao mi je što ste došli čak ovdje. Ovo se često događa”, uobičajeni je odgovor kada im ljutiti vlasnici iPhoneova pokucaju u bilo koje doba dana i noći i traže svoj ukradeni telefon.

Situacija nije nimalo bezazlena. Neki ne vjeruju paru da nemaju njihov telefon i postanu agresivni. No, bilo je i ozbiljnijih slučajeva. U junu prošle godine policija je ušla u njihovu kuću tražeći otetu djevojku. Naime, locirali su njen telefon na toj adresi. Pokazalo se da nema ni telefona, a ni otete djevojke.

Stručnjaci zasad nemaju definitivan odgovor, ali najvjerovatnije se radi o grešci u lociranju sa signalnih tornjeva. Takve aplikacije koriste satelite i GPS, ali također i tornjeve na koje je signal zadnji puta spojen.

Lee i Saba podnijeli su prigovor lokalnoj policiji, a ako se njihova situacija ne riješi, planiraju ići i pred Senat.

Iako su slične aplikacije mnogima spasile njihove mobilne uređaje, bizarnim spletom okolnosti ovom paru zagorčavaju život.