Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daily Mail: Asmir Begović seli na klupu čim se Thibaut Courtois oporavi

begovic chelsea

Asmir Begović će se večeras, kada Chelsea bude gostovao Stokeu u okviru Capital One Cupa, zapitati šta je to krenulo po zlu nakon što je napustio “Potterse”, piše Daily Mail u u priči o Begoviću i njegovom učinku od dolaska u na Stamford Bridge.

Begović je odrastao u Canadi u koju je došao sa svojom porodicom nakon što je u Bosni i Hercegovini počeo rat. Porstmouth je prvi uvidio njegove kvalitete, a onda su stigle ponude Tottenhama i Stokea. Spursi su imali finansijski izdašniju ponudu, ali je Begović izabrao Stoke jer je znao da će tu prije dospjeti do prvog tima. I nije pogriješio.

Sjajne partije na golu Stokea povezivale su ga sa Real Madridom i Manchester Unitedom, prije nego je prihvatio poziv Josea Mourinha da dođe u Chelsea.

Od tada je sve krenulo naopako. Povreda Thibauta Courtoisa “katapultirala” je Begovića na gol Chelseaja, gdje ne uspjeva da zaustavi seriju loših rezultata svog tima.

Begović je u dvanaest odigranih utakmica, čak pet puta pretrpio poraz, a samo jednom je uspio da svoju mrežu sačuva netaknutu van Stamford Bridgea i to u remiju protiv Dinama iz Kijeva u okviru Lige prvaka.

To nije ništa bolja statistika od one koju je imao na početku prošle sezone sa Stokeom. Izgubio je pet mečeva u prvih jedanaest utakmica.

“Loše nam ide u svakom pogledu i moramo da se izborimo s tim”, rekao je Begović nakon što je Chelsea pretrpio poraz na gostovanju kod West Hama prošlog vikenda.

Sada kada se Courtois oporavlja od povrede koljena, nema sumnje da će se Begović vratiti na klupu, piše Daily Mail i dodaje:

“No, ne treba ga kriviti za trenutni kolaps koji doživljava ekipa Chelseaja. Istina, Begović se nije pokazao dovoljno dobrim da pomogne ekipi kada zatreba.”