selektor hrvatske

Dalić: Moj san je da budem trener u Seriji A

zlatko dalic

Činjenica da sam dobio ovakvu nagradu nije važna samo za mene, nego i za sve hrvatske igrače, rekao Dalić na dodjeli nagrade “Gianni Brera“

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske izjavio je da je njegov san da bude trener u Seriji A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dalić se obratio tokom ceremonije na kojem mu je dodijeljena nagrada “Gianni Brera“, nakon nezaboravne 2018. godine u kojoj je Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Moram da se zahvalim mojim igračima. Mi smo mala zemlja, ali smo ponosni i činjenica da sam dobio ovakvu nagradu nije važna samo za mene, nego i za sve hrvatske igrače“, rekao je Dalić i dodao:

“Moj san je da budem trener ovdje u Italiji.“

U međuvremenu Beppe Marotta, direktor Intera javno je hvalio Dalića zbog njegovih dostignuća sa reprezentacijom Hrvatske. Sve se to događa u trenutku kada je Luciano Spalletti, aktuelni trener Intera pod ogromnim pritiskom zbog niza loših rezultata i prijeti mu otkaz.

“Dalić je zaslužio nagradu. Postao je selektor Hrvatske u vanrednoj situaciji i dokazao da je jedan od najboljih trenera u svijetu“, kazao je Marotta.

Dalić je u trenerskoj karijeri prije Hrvatske vodio Varteks, Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Al-Hilal i Al-Ain.