Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

U subotu u SCC-u slatki bazar za dječake Ammara i Davuda

ammar – davud

Liječenje je ukupno koštalo 280.000 eura, od čega je porodica do sada isplatila 125.000, a od preostalo je još 155.000 eura duga

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba“ u subotu će u trgovačkom centru Sarajevo City Centar (SCC) organizirati slatki bazar za dječake Ammara i Davuda Dervišević, javlja Anadolu Agency (AA).

Bazar će biti održan od 10 do 22 sata, a već nekoliko slastičarni, pekara, restorana i hotela će donirati kolače i torte. Pored toga, na desetine fizičkih lica, prijatelja organizacije potvrdilo da će donirati kolače.

Svi koji žele donirati kolače u ovu svrhu mogu nam se javiti organizaciji ”Pomozi.ba“.

Ammar i Davud su rođeni u 24. sedmici trudnoće, Ammar sa 740, Davud sa 580 grama. Rođeni sa minimalnim šansama da prežive i velikim zdravstvenim problemima. Davud je imao loš rad bubrega, infekcije, urađena mu je operaciju crijeva, dvije transfuzije krvi i duktus mu je bio zatvoren. Ammar je također imao infekciju te biopsiju glave.

Bebice su pet mjeseci bile u bolnici u Njemačkoj, a trenutno se nalaze kući u Bihaću. Liječenje je ukupno koštalo 280.000 eura, od čega je porodica do sada isplatila 125.000, a od preostalo je još 155.000 eura duga. Rok za plaćanje je 25. mart 2019., a iz organizacije ”Pomozi.ba“ uputili su apel za pomoć.