Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Dalić nakon šokantnog poraza: Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju

zlatko dalic
FOTO: Pixsell
Zlatko Dalić

Uticao je sudac sigurno, definitivno. Ne znam gdje je našao osam minuta uopće…

Hrvatska reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu grupe B Evropskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u osmoj minuti sudijske nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je ekipu Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije. Na press konferenciji nakon utakmice bio je hrvatski selektor Zlatko Dalić.

Kako se osjećate?

“Baš boli, baš boli i boljet će još dugo. Nije lako, ali kad sve pogledamo, negdje ti da, negdje ti uzme. Oni penali koje smo prolazili, neke teške utakmice i sad je onda valjda 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo se znati ponašati i u ovim teškim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. To sam ja kriv. Mogu pohvaliti igrače, mučili su se i trudili ovih mjesec dana. Nije nas išlo i to je to.”

Zašto ste promijenili Modrića?

“Promašio je penal pa je zabio još ljepši gol. Bio je umoran, potrošio se tih 80 minuta i to je bio jedini razlog. Trebalo je trke, pokretljivosti, a Modrić se potrošio.”

Kako komentirate osam minuta nadoknade i kriterij suca?

“Uticao je sudac sigurno, definitivno. Ne znam gdje je našao osam minuta uopće… Ali, ja govorim to pet godina, da smo mi mali za njih i da se borimo sami. No, šta god govorim, govorim u vjetar i ispadam smiješan. Ne može biti osam minuta nadoknade, zbog čega? Faul, prekidi?”

“Neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, sad smo dobili gol u 98. minuti i moram gledati nas, ali mi je žao da Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15 sati, je li igrala Francuska? Njemačka? Portugal? Engleska? To je to. Maroko u Kataru u 13 sati, to je tako”, kazao je Zlatko Dalić.