Selektor Hrvatske

Dalić: Neki su igrači potrošili kredite, pogriješio sam

zlatko dalic

Poručio je da će tek odlučiti hoće li ostati selektor, ali i da su neki igrači “potrošili kredite”

Selektor nogometne reprezentacije Hrvcatske Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV komentirao je nastup Hrvatske na Euru.

Objasnio je zašto je odlučio protiv Španije započeti s Rebićem na lijevom krilu.

”Rebić je naš igrač koji je imao dobru sezonu u Milanu i dao je 12 golova. Svi smo razmišljali ko će zamijeniti Perišića, tu je reprezentacija najbolje pokrivena. Moja odluka je bio Rebić. Mislio sam da će eksplodirati tu utakmicu, to mu je najdraža pozicija. Greška nije bila, mi smo napravili zamjenu, ušao je Oršić i donio energiju i snagu. Nismo napravili grešku po tom pitanju”, rekao je Dalić.

Istaknuo je da su Gvardiol i Ivanušec trebali biti ranije u reprezentaciji kako ne bi svoje debije u natjecateljskim utakmicama ostvarili na Euru.

“Jesmo, trebali smo ih ranije ubaciti, ali ja sam njih dao mladoj reprezentaciji. Naprimjer, Španija je imala četiri igrača koja nije dala mladoj reprezentaciji. Ja nekad radim na štetu samoga sebe pa prepuštam igrače, ja sam takav.”

Poručio je da će tek odlučiti hoće li ostati selektor, ali i da su neki igrači “potrošili kredite”.

”Ja prvo moram napraviti analizu. Moram sam sa sobom riješiti neke stvari i promijeniti ih. Ako nastavim dalje, moram sigurno mijenjati stvari, pogriješio sam. Moram shvatiti da sam napravio greške i ispraviti ih. Ovo nam je dobra škola i mislim da su neki igrači potrošili kredite na ovom Euru. Sjest ću s Lukom Modrićem i razmisliti što ćemo dalje, ostati ili otići. On mora biti primjer svima. Bio je tužan i razočaran, ali osjetio je tu grešku i to ga vuče dalje. Prvi moj razgovor je s Lukom”, završio je Dalić.