Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska reprezentacija

Dalić objavio spisak igrača za Europsko prvenstvo

zlatko dalic

„Ovo je popis najboljih igrača koje Hrvatska trenutno ima, očekujem i veselim se da će svi biti spremni”, kazao je Dalić

Na konferenciji za medije u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) selektor Zlatko Dalić predstavio je privremeni popis kandidata za pripreme za predstojeći UEFA EURO, javlja Anadolu Agency (AA).

Zlatko Dalić, selektor hrvatske nogometne ”A” reprezentacije danas je objavio popis od 26 igrača za Europsko prvenstvo koje ”vatreni” otvaraju utakmicom 13. juna na ”Wembleyju” protiv Engleske u 15 sati.

Na Dalićevom privremenom popisu igrača, koji će tek 1. juna postati definitivan, za nastavak Europskog prvenstva odabrani su:

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinić (Hajduk), Simon Sluga (Luton), pretpoziv: Ivica Ivušić (Osijek).

Odbrambeni: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Domagoj Vida (Besiktas), Josip Juranović (Legia), Dejan Lovren (Zenit), Duje Ćaleta-Car (Olimpique Marseille), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo Zagreb), pretpoziv: Filip Uremović (Rubin Kazan), Marin Pongračić (Wolfsburg).

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mateo Kovačić (Chelsea), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), pretpozivi: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Toma Bašić (Bordeaux).

Napadači: Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Wolfsburg), Ante Rebić (Milan), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), pretpozivi: Kristijan Lovrić (Gorica), Marko Livaja (Hajduk).

„Ovo je popis najboljih igrača koje Hrvatska trenutno ima, očekujem i veselim se da će svi biti spremni”, kazao je Dalić.

Dalić je kao problem istaknuo manjak vremena za pripreme te postojanje jaza među generacijama u reprezentativnom sastavu, ocijenivši kako su reprezentaciji izostali dobri rezultati u odigranoj UEFA Ligi nacija.

„Očekujem da ćemo ostvariti prvi cilj, a to je za početak da prođemo grupu. Imat ćemo teške protivnike, posebno Engleze na ‘Wembleyu’, domaćine”, dodao je Dalić.

Selektor je kazao kako je ljestvica za hrvatsku reprezentaciju dignuta visoko, posebno nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te kako nastoje ta očekivanja opravdati.

Dalić je danas službeno predstavio Vedrana Ćorluku kao svog novog pomoćnika i člana stožera koji će naslijediti Ivicu Olića zbog njegovog odlaska u moskovski CSKA.

Dalić je kazao kako očekuje veliku pomoć, kritike i savjete za formiranje igre od Ćorluke kao donedavnog reprezentativca.

Ćorluka je kazao da je jučer odigrao posljednju utakmicu za Lokomotivu iz Moskve koja je ujedno bila njegova zadnja utakmica u karijeri.

„Ostajem u stožeru za pripreme i nadolazeći EURO, a nakon toga ćemo vidjeti. Vidim se u tome i upisat ću trenersku akademiju jer to je put kojim želim ići”, najavio je Ćorluka.

Hrvatska nogometna ”A” reprezentacija za EURO pripremat će se u Rovinju od 25. do 31. maja, a do 1. juna u ponoći zadnji je rok za predaju konačnoga popisa igrača za Europsko prvenstvo.

Hrvatska će 1. juna u Velikoj Gorici ugostiti Armeniju u prijateljskoj utakmici, a posljednji ispit uoči EP-a imat će u Briselu 6. juna protiv Belgije, prvoplasirane momčadi sa FIFA-ine svjetske rang-liste.