Dalić otkrio kojih pet startera sigurno neće igrati protiv Islanda

dalic

Nakon što je hrvatska reprezentacija izborila plasman u osminu finala svjetskog prvenstva u Rusiji već nakon dva kola, njihov selektor Zlatko Dalić je po povratku u svoju bazu u Roščinu nagradio svoje igrače slobodnim danom.

“Svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede. Ostvarili smo onaj najvažniji cilj,” kazao je Dalić dodavši:

“Očekivao sam prolaz, ali ne na tako impresivan način. Nadam se kako ćemo nastaviti u ovom stilu.”

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, ali još nije osigurala prvu poziciju. Mnogo toga će ovisiti o utakmici Nigerija – Island. No, Dalić je naglasio kako želi prvo mjesto.

“Želim prvo mjesto u grupi. Protiv Islanda ćemo voditi brigu o osmini finala. Imamo nekoliko igrača sa žutim kartonima i bit će promjena u sastavu,” kazao je, ali i naglasio:

“Ne želim ništa kalkulisati jer vam se to uvijek obije o glavu.”

Još jednom je naglasio kako je trijumf protiv Argentine bila njegova najveća pobjeda u karijeri, ali i dodao kako je ostvaren minimum, a to je plasman u drugi krug.

“Cijelo prvenstvo je čudno i favoriti ne pobjeđuju. Mi moramo ići korak po korak jer možemo sami sebi biti najveći protivnik.”

Musa vratio Argentinu u život, Island mora “potopiti” Hrvatsku (VIDEO)


Dalić je naglasio kako je u njegovih pet službenih nastupa za kormilom hrvatska reprezentacija zabila 11, a primila samo jedan pogodak.

“Promijenili smo stil igre i nema govora da nismo efikasni. To je današnji nogomet, meni je bitno da djelujemo kompaktno,” dodao je.

Prokomentirao je i igru dvojice kapitena – Luke Modrića i Lionela Messijea.

“Svaka čast našem kapitenu. On svaku utakmicu za Hrvatsku odigra na najvišem nivou. Messi nije napravio ništa za Argentinu, a Luka sve za Hrvatsku. Messiju nismo dali prostora, zaustavili smo protok lopte prema njemu. Nije Argentina bila neuredna, već smo mi bili toliko dobri”, kazao je Dalić.

Dalić smatra kako ova ekipa može još bolje, dodavši kako to i očekuje.

“Moramo se podići i biti još bolji. Imamo još dovoljno prostora za napredak,” rekao je Dalić prokomentiravši moguće protivnike u osmini finala.

Dakle, protiv Islanda sigurno neće igrati barem petorica onih koji su počeli kontra Argentine – Brozović je suspendiran zbog dva žuta, a po jedan imaju Mandžukić, Rakitić, Vrsaljko i Rebić.