odlučujuće kolo

Dan D u Premijer ligi: Ko će u Evropu, a ko u drugu ligu?

Detalj s meča Željezničar - Sloboda
Foto: FK Željezničar
Detalj s meča Željezničar - Sloboda

Očekuje nas itekako zanimljiva nogometna nedjelja na premijerligaškim travnjacima. Svi susreti počinju u identičnom terminu od 17 sati

Danas se igraju mečevi posljednjeg 33. kola m:tel Premijer lige BiH. Sudbonosni dan za čak osam ekipa.

Najzanimljivije će biti u Tuzli i Trebinju. Sloboda dočekuje Željezničar, Tuzlacima je neophodna pobjeda kako bi se mogli nadati opstanku u društvu najboljih, s tim da im se zatim treba poklopiti barem još jedan rezultat u ostalim današnjim utakmicama. Plavi bi, pak, eventualnim trijumfom osigurali izlazak u Evropu.

Željo taj cilj može ostvariti ukoliko i posljednjeplasirani Leotar savlada Široki Brijeg. Trebinjci i dalje imaju minimalnu šansu da zadrže premijerligaški status, tim s Pecare se nada kiksu Plavih na Tušnju i također mora jurišati na sva tri boda.

Osim Slobode i Leotara, dva kluba koja se trenutno nalaze u “zoni ispadanja”, još četiri ekipe su u opasnosti od selidbe u niži rang. Sve četiri igraju protiv sastava kojima današnji mečevi nemaju naročit rezultatski značaj.

U svakom slučaju, očekuje nas itekako zanimljiva nogometna nedjelja na premijerligaškim travnjacima. Svi susreti počinju u identičnom terminu od 17 sati.

Raspored 33. kola PLBiH:

Sarajevo – Igman (My TV)

Tuzla City – Zrinjski (Arena Sport)

Sloboda – Željezničar (My TV)

Posušje – Velež (Arena Sport)

Sloga Meridian – Borac (Arena Sport)

Leotar – Široki Brijeg