uprkos tituli

Salihamidžiću teško pao otkaz u Bayernu: Naravno da sam želio nastaviti

Foto: Bayern/Twitter
Hasan Salihamidžić

U izjavi za medije Salihamidžić je otkrio da mu je jako teško palo sve što se dogodilo

Bayern je u subotu osvojio svoj 11. uzastopni naslov prvaka Njemačke. Bavarci su pobijedili Koln 1:2, dok je Borussia remizirala s Mainzom 2:2, ali puno se priča i o događanjima nakon osvajanja titule.

Iako su uspjeli osvojiti titulu prvaka, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn razriješeni su svojih dužnosti u Bayernu.

U izjavi za medije Salihamidžić je otkrio da mu je jako teško palo sve što se dogodilo, prenosi N1.

“Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu prvaka s ovom ekipom. Ova ekipa je stvarno dobra. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvaćam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh”, rekao je sada već bivši sportski direktor Bayerna te je dodao:

“Jako sam ponosan na ove igrače, stvarno to moram reći. Možda sam sada emotivan i moja situacija nije laka, ali ipak želim svima mnogo sreće i uspjeha. Također bih želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvu i putu, uvijek sam bio emotivan kada je Bayern u pitanju, imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih. Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina”, završio je Salihamidžić.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić postao je u ljeto 2017. godine, a ugovor mu je produžen u julu 2020. godine.

Prema ugovoru u ovom klubu je trebao raditi do 2026. godine. Sa Salihamidžićem na jednoj od glavnih funkcija u klubu, Bayern je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, Uefa Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.