Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas posljednje kolo prvog dijela sezone u Premijer ligi

zrinjski-zeljo1
????????????????????????????????????

Posljednje kolo prvog dijela sezone Premijer lige BiH na programu je danas. Utakmice koje su prema ranije utvrđenom kalendaru trebale biti odigrane prošlog vikenda, zbog vremenskih nepogoda na programu su danas, a među njima će svakako najzanimljivija biti ona između Borca i Zrinjskog na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Domaćini će nastojati nastaviti tradiciju pozitivnih rezultata sa plemićima na svom stadionu, dok je Zrinjskom utakmica od velike važnosti jer bi u slučaju pobjede Mostarci u Ligu za prvaka zakoračili kao lideri na tabeli.

Zanimljivo će biti i na Koševu u duelu starih znanaca Sarajeva i Slobode. Gostima je svaki bod važan u borbi za opstanak, dok je Sarajevo dužnik navijačima nakon nedavnog remija kod kuće sa Radnikom. Stari znanci igrat će danas i na Grbavici – Željezničar i Čelik u utakmicu u kojoj domaćin ima ulogu velikog favorita, obzirom na posljednje igre i dešavanja u i oko Čelika.

Mladost i GOŠK međusobni duel u Doboju kod Kaknja dočekuju u dobrom raspoloženju i dobroj formi, dok će Široki i Krupa na Pecari tražiti iskupljenja za poraze iz prošlog kola.

Fenjeraš Vitez domaćin je Radniku. Svi mečevi igraju se od 15 sati. Susret iz Banja Luke prenosit će BHT 1, dok će kamere Moje TV biti na Grbavici i na Koševu.