Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brazilski nogometaš

Dani Alves vratio dug od 150.000 eura Neymarovom ocu

dani alves
Foto: X

Otac brazilskog fudbalera Neymara rekao je u januaru da je finansijski pomogao Alvesu, koji tada još nije bio osuđen, što je izazvalo velike kritike u Brazilu

Bivši brazilski nogometaš Dani Alves, osuđen u Španiji zbog silovanja, vratio je 150.000 eura koje mu je pozajmio Neymarov otac da bi platio odbranu, rekao je njegov advokat.

“Dani Alves je vratio 150.000 eura Neymaru (ocu) prije sedmicu dana”, rekla je advokatica Ines Guardiola za AFP.

Otac brazilskog fudbalera Neymara rekao je u januaru da je finansijski pomogao Alvesu, koji tada još nije bio osuđen, što je izazvalo velike kritike u Brazilu.

U martu, mjesec dana prije no što je Alves osuđen na četiri i po godine zatvora, Neymarov otac je negirao da će on, njegov sin ili njegova porodica platiti kauciju od milion eura koju je španski sud odredio za uslovno puštanje Alvesa na slobodu do žalbe.

Alves je 25. marta, poslije polaganja kaucije, pušten iz zatvora u kojem je bio od kraja januara 2023. godine. Bivši nogometaš Barcelone, Juventusa i PSG-a proglašen je krivim za silovanje žene u toaletu noćnog kluba u Barceloni krajem 2022, po povratku sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Sud u Barceloni je u srijedu odbio žalbe na oslobađanje nogometaša.