Danski klub otpustio i tužio igrača za kojeg se ispostavilo da nije fudbaler

Bernio Verhagen (1)

Čelnici danskog kluba su prije nego što su s igračem potpisali ugovor dobili video njegovih poteza, ali se kasnije ispostavilo da na tom snimku nije bio isti fudbaler

Čelnici danskog niželigaša Viborga tužili su svog fudbalera zbog lažnog predstavljanja nakon što su ga doveli kao veliko pojačanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode danski mediji, 25-godišnji Bernio Verhagen je u oktobru ove godine stigao u Viborg, tvrdeći da je prije toga igrao za čileansku ekipu Audax Italiano.

Udaljen je sa terena već poslije prvog treninga nakon što su ljudi iz kluba shvatili da on uopšte ne zna igrati nogomet.

Čelnici danskog kluba su prije nego što su s igračem potpisali ugovor dobili video njegovih poteza, ali se kasnije ispostavilo da na tom snimku nije bio isti nogometaš.

Viborg je raskinuo ugovor s ovim nogometašem te su ga prijavili i policiji za prevaru, krađu identiteta i krivotvorenje dokumenata.

Kasnije se ispostavilo da je Verhagen od ranije poznat policiji nakon što je uhapšen zbog nasilja nad djevojkom, pljačke i prijetnje svjedocima.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.