Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Guardiola: Ne smijemo više izgubiti nijednu utakmicu

pep guardiola

City je i prošle sezone zaostajao sedam bodova za Liverpoolom, a nakon poraza upravo od Newcastlea, Guardiola je održao sastanak s igračima nakon kojeg je njegov tim pobijedio u 14 mečeva zaredom i na kraju osvojio naslov

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je uoči sutrašnjeg gostovanja kod Newcastlea u 14. kolu Premiershipa izjavio da njegova ekipa više ne smije izgubiti, ako žele osvojiti titulu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi više ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu, ali trenutno uopće ne razmišljam o odbrani naslova. Imamo toliko povreda i toliko mnogo utakmica u sljedećih mjesec dana, tako da razmišljam samo o onoj sljedećoj”, kazao je Guardiola novinarima.

City je i prošle sezone zaostajao sedam bodova za Liverpoolom, a nakon poraza upravo od Newcastlea, Guardiola je održao sastanak s igračima nakon kojeg je njegov tim pobijedio u 14 mečeva zaredom i na kraju osvojio naslov.

“Napravit ćemo isti sastanak i ove sezone kada osjetim da je to potrebno. Pokušavamo shvatiti zašto griješimo, imamo još vremena”, rekao je Guardiola.

Govorio je i o otkazu Unaiju Emeryju u Arsenalu, napominjući kako mu je uvijek žao kada čuje da je neki trener dobio otkaz.

“Žao mi ga je. I on i ja vrlo dobro znamo da sve zavisi o postignutim rezultatima. Tužno mi je čuti kada bilo koji trener dobije otkaz, a ovo sigurno neće promijeniti moje mišljenje o Unaijevim sposobnostima. On je nevjerovatan profesionalac i veliki znalac. Tri godine zaredom osvojio je Europa ligu sa Sevillom. To su sigurno nevjerovatni rezultati”, kazao je Guardiola.

City poslije 13. odigranih kola zauzima 3. poziciju s 28 bodova, devet manje od vodećeg Liverpoola. Drugo mjesto zauzima Leicester s 29, dok se na 4. poziciji nalazi Chelsea s 26 bodova.