Fudbal

životna bitka

Mihajlović: Liječenje od leukemije je pravi test karaktera čovjeka

29/11/2019

Mihajlović je danas održao svoju prvu konferenciju za medije od jula ove godine na kojoj je bio vidno emotivan, a u jednom momentu je dobio gromoglasan aplauz igrača svoga tima koji su ga željeli ohrabrili u njegovoj borbi protiv opake bolesti

Trener Bologne Siniša Mihajlović, kojem je u julu ove godine dijagnosticirana leukemija, izjavio je da je “umoran od plakanja” te da je cijeli proces liječenja pravi test karaktera i izdržljivosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Mihajlović je danas održao svoju prvu konferenciju za medije od jula ove godine na kojoj je bio vidno emotivan, a u jednom momentu je dobio gromoglasan aplauz igrača svoga tima koji su ga željeli ohrabrili u njegovoj borbi protiv opake bolesti.

“Ovi momci me zaista uvijek obraduju. Uradit će sve samo da ne treniraju“, kazao je Mihajlović.

Kapiten Bologne Blerim Dzemaili je potom u ime cijele ekipe uputio nekoliko riječi.

“Kazati da ste nam nedostajali bi bilo premalo. Sretni smo što ste se vratili i što ste opet među nama”, rekao je Dzemaili.

Mihajlović se potom zahvalio svima, uključujući i ljekarsko osoblje u bolnici Sant’Orsola koje se brinulo o njemu tokom prethodna, kako je rekao, teška četiri mjeseca.

“Bio je ovo pravi test karaktera i izdržljivosti u ova posljednja četiri mjeseca. Posljednji put kada sam javno pričao bilo je 13. jula, kada sam i saopćio da imam bolest”, kazao je trener Bologne, dodajući da samo oni koji boluju od ove bolesti znaju koliko je to teško stanje.

“Sada želim malo govoriti i o svome zdravlju. Samo oni koju pate od ove bolesti dobro znaju koliko je teško boriti se s time”, rekao je Mihajlović, izrazivši nadu da će sve biti u redu.

“Našao sam anđele čuvare koji su mi također pomogli u mentalnom smislu. Oni su bili presudni, bez njih ne bih uspio u svemu ovome. Zahvalan ću im biti do kraja života”, istakao je srbijanski trener, dodajući kako neće spominjati imena svih njih.

Bivši igrač Rome, Sampdorije, Lazija i Intera sa klupe je ove sezone vodio Bolognu u nekoliko navrata, kada su mu doktori dali dozvolu.

Mihajloviću je 50 godina, a upravo u Bologni je 2008. godine počeo trenersku karijeru. Zatim je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i lisabonski Sporting u kojem je dobio otkaz, a da niti jednom nije predvodio tim s klupe. Bio je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije 2012. i 2013. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.