Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serija a

Dario umjesto Edina? Mnoge to asocira na onu – “s konja na magarca”

dzeko22

Što se Džeke tiče, nakon što je protekle dvije sezone svojim golovima napunio kasu kluba iz Rima do vrha, u aktuelnoj sezoni nije tako efikasan

Tokom proteklih nekoliko dana italijanska štampa brujala je o interesu Rome za Daria Benedetta. Napadač, koji nosi dres boje Boce Juniors, uskoro bi mogao promijeniti sredinu i iz Latinske Amerike stići na Stari kontinent.

Prema pisanju Corriere dello Sport, sve izvjesniji odlazak Edina Džeke (33) iz italijanskog tima tjera Vučicu da traži novo rješenje u napadu. Među potencijalnim kandidatima, najviše se spominje ime upravo napadača Boce Juniors.

Također, prema italijanskim novinama, Roma je spremna platiti više od 10 miliona eura za Argentinca.

Ako bi došlo do realizacije transfera, Benedetto bi napustio Boca Juniors nakon četiri sezone. Bilo bi mu to prvo iskustvo u Evropi. Počeo je u Arsenal de Sarandi, a od tada pa dolaska u Bocu, danas 28-godišnji napadač nosio je dres argentinske Defensa y Justicia, te meksičkih klubova Tijuane i America de Mexico.

Benedetto je ove sezone tek dva puta bio strijelac za Bocu, dok je prošle sezone postigao devet golova. Njegova “zlatna sezone” u karijeri bila je 2016/17 kada je zabio 21 gol. Zato se s pravom pojedini novinari na “Čizmi” pitaju je li on uopšte dostojna zamjena Dijamantu? I je li taj potez Rome zapravo “pad s konja na magarca”?

Što se Džeke tiče, nakon što je protekle dvije sezone svojim golovima napunio kasu kluba iz Rima do vrha, u aktuelnoj sezoni nije tako efikasan. Za sada je zabio “samo” sedam golova u prvenstvu. Podsjećamo, prošle sezone je u Seriji A Džeko na svom kontu imao 16, a pretprošle čak 29 golova, kada je i ponio titulu najboljeg strijelca lige.

Roma je, kako sezona odmiče, sve dalje od Lige prvaka iduće sezone. Devet kola prije kraja, zaostaju četiri boda od Milan koji drži četvrto mjesto, a koje vodi u najjače klupsko takmičenje u Evropi. Novi nokaut Vučica je pretrpjela danas, kada je Napoli protutnjao Olimpicom, i slavio 4:1. Džeko je igrao svih 90 minuta.

Mnogo je klubova koji se spominju kao nova destinacija Dijamanta, a do kraja sezone biće ih još, to je sigurno.