Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazilac

David Luiz potpisuje za Arsenal

david-luiz-guendouzi
LONDON, ENGLAND - AUGUST 18: Matteo Guendouzi of Arsenal and David Luiz of Chelsea walk off together arm in arm at full time during the Premier League match between Chelsea FC and Arsenal FC at Stamford Bridge on August 18, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Luiz će danas obaviti ljekarski pregled

Brazilski defanzivac David Luiz vjerovatno će postati jedan od omraženijih fudbalera među navijačima londonskog Chelseaja, nakon što je insistirao da pređe u redove gradskog rivala Arsenala. Britanski mediji jutros javljaju da su dva kluba postigla dogovor i da će 32-godišnji fudbaler za osam miliona funti (8,5 miliona eura) plavi dres zamijeniti crveno-bijelim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Luiz će danas obaviti ljekarski pregled, zajedno s Kieranom Tierneyjem koji stiže iz Celtica za 25 miliona funti (oko 27 miliona eura). Obojica bi trebali pojačati odbranu “topnika” za narednu sezonu, što je u prelaznom roku i bio osnovni cilj menadžera Unaija Emeryja.

Luiz je već jednom napuštao Chelsea, kada je 2014. godine otišao u Paris Saint-Germain. No, vratio se dvije godine kasnije i ponovo postao ljubimac navijača “plavaca”, ali će taj status sada definitivno izgubiti. Za Chelsea je tokom dva boravka u klubu odigrao 248 takmičarskih utakmica i postigao 18 golova. Tokom karijere igrao je još za Vitoriju i Benficu. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 56 puta uz tri pogotka.