Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Biasi: Mislim da smo zaslužili prolaz

gianni de biasi

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Albanije Arlind Ajeti rekao je da je tim vjerovao u pobjedu nad Rumunijom uprkos porazima u prva dva meča.

“Srce, naše albansko srce, kao i borbeni duh, ono što radimo jedan za drugog, to je ono što ovu pobjedu čini posebnom. Izuzetno smo sretni, vjerovali smo do kraja da možemo da pobijedimo barem jedan meč i uspjeli smo“, rekao je Ajeti, koji je proglašen igračem utakmice.

Selektor Gianni de Biasi kaže da je ekipa podarila ogromnu radost navijačima i dodaje:

“Ne samo Albancima u Albaniji, već i onima koji žive širom svijeta. U prve dvije utakmice uradili smo koliko smo mogli, ali za dobar rezultat potreban je gol. Sada smo savladali jaku ekipu koja je u kvalifikacijama primila samo dva gola. Bili smo pametni, mentalno jaki i do ovog uspjeha došli smo srcem i kvalitetom“.

[yuzo_related]

Albanija sada čeka rasplet u drugim grupama kako bi saznala hoće li se plasirati dalje.

“Spremaćemo se kao da igramo u petak ili subotu, tako da imamo pet-šest dana. Gledaćemo druge utakmice i spremaćemo se – ako prođemo, možemo da namučimo sve, čak i velike timove, pošto nam je sada poraslo samopouzdanje. Mislim da smo zaslužili prolaz“, rekao je De Biasi.

Strijelac jedinog gola Armand Sadiku rekao je da je lijepo vidjeti sve Albance sretne i to je nešto što ga posebno raduje.

Kapiten Albanije Lorik Cana rekao je da se osjeća nevjerovatno.

“Momci su se toliko žrtvovali u ove tri utakmice. Dali su sve od sebe i mislim da smo zaslužili narednu rundu. Želja i srce koje imamo, ta žrtva, to je nešto nevjerovatno u našem timu”, rekao je Cana.

Reprezentativac Rumunije Nikola Stanciu naveo je da je njegova ekipa razočarala milione ljudi.

“Ne mogu da nađem riječi da opišem kako se osjećam. Činjenica je da smo razočarali milion ljudi koji su vjerovali u nas. Kontrolisali smo utakmicu, ali nismo imali čiste šanse. Nismo bili dovoljno odlučni pred protivničkim golom”, dodao je Stanciu.