Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Boer vraća Kovačića u Inter?

mateo-kovacic-presentacion-real-madrid

Ne prođe ni dan a da Italijani ne spomenu mogući povratak Matea Kovačića na Apenine. Hrvatskog reprezentativca i igrača Real Madrida već mjesecima love Juventus, Milan i Inter, a kako prijelazni rok odmiče tako su špekulacije u vezi s njegovim transferom sve učestalije.

Tako danas italijanski mediji donose dvije moguće opcije, iz kojih je isključen Juventus. Na pomolu je milanska bitka za 22-godišnjeg veznjaka, iako ni jedan ni drugi klub ne žele 25-30 miliona eura, koliko Španci žele za Kovačića.

Rossoneri traže mogućnost kupnje kroz primjer Alvara Morate, kojeg je Juventus 2014. doveo iz Reala za 20 miliona eura, a ovog ljeta se napadač vratio u Madrid za 30 miliona, jer je Real imao pravo otkupa po klauzuli.

U ovom slučaju Kovačić bi na San Siro stigao na jednogodišnju pozajmicu, nakon čega bi Milan platio Realu spomenutih 25 miliona, ali bi u sljedeće dvije godine aktualni prvak Evrope mogao vratiti Hrvata za 10 miliona više.

S druge strane, njegov bivši klub Inter želi ga ponovno vratiti u prijestolnicu mode. Odlaskom Roberta Mancinija otvorila se prilika za Kovačićev povratak, jer je poznato da s italijanskim trenerom nije imao dobru suradnju

“Proveo sam dvije godine u Interu, ali se ne želim vratiti dok je Mancini trener, jer smo imali jako čudan odnos”, rekao je jedne prilike Kovačić.

Upravo zbog toga, vjeruje jedan dio tamošnjih medija, bivši nogometaš Dinama mogao bi ponovno obući dres Nerazzurra, na čiju je klupu sjeo Frank de Boer. Također, Inter bi će Kovačića pokušati dovesti na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone.