Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povratak kući?

De Gea se vraća među stative nakon godinu dana?!

de gea
FOTO: Screenshot

De Gea ima 545 nastupa za United i bio je prvi golman ekipe u posljednjoj šampionskoj sezoni, 2012./2013. pod vodstvom Sir Alexa Fergusona

Iskusni španski golman David de Gea (33) bez kluba je cijelu sezonu otkako je prošlog ljeta kao povremeni kapiten napustio Manchester United nakon dugih 12 godina. De Gea nije pronašao novi klub iako se pričalo o interesu iz Evrope i Saudijske Arabije.

De Gea bi se uskoro ipak mogao vratiti na teren nakon poduže pauze. Prema pisanju španskih medija želi ga dovesti Betis. Klub iz Seville na ljeto će trebati novog golmana jer Čileanac Claudio Bravo ima 41 godinu i planira otići u penziju. Betis ga je želio dovesti već prošlog ljeta, ali Španac je tada tražio preveliku plaću.

Ne tako davno David de Gea slovio je za jednog od najboljih golmana Premier lige, ali ugovor u Unitedu mu nije produžen jer je Erik ten Hag na golu želio nekoga ko je bolji u igri nogom.

De Gea ima 545 nastupa za United i bio je prvi golman ekipe u posljednjoj šampionskoj sezoni, 2012./2013. pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Prethodno je branio za Atletico Madrid.