Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debakl Bašakšehira kod Alanyaspora, Riad Bajić strijelac (VIDEO)

alany

Medipol Bašakšehir je u okviru 25. kola turske Super lige u gostima neočekivano poražen od Aytemiz Alanyaspora rezultatom 4:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Alanyaspor, koji se bori za opstanak, poveo je u 32. minuti golom Juniora Fernandesa, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

Domaća ekipa je i u drugom poluvremenu nastavila s napadima, pa su već u 66. minuti udvostručili prednost golom Efecana Karace.

Bašakšehir je u 72. minuti ostao s igračem manje nakon što je Alexandru Epureanu zaradio drugi žuti, automatski crveni karton.

Alanyaspor je u 81. minuti došao do visoke prednosti od 3:0 golom Emrea Akbabe, koji je pogodio na asistenciju Fernandesa.

Bašakšehir je četiri minute kasnije uspio smanjiti na 3:1 golom reprezentativca Bosne i Hercegovine Riada Bajića koji je u igru ušao u 46. minuti, umjesto Marcia Mossora.

Domaćin je u 89. minuti ponovo povećao prednost na 4:1 golom Fernandesa, inače njegovim drugim pogotkom u ovom meču.

Alanyaspor je u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena također ostao sa deset nogometaša nakon što je Akbaba dobio drugi žuti, automatski crveni karton.

Bh. reprezentativac Edin Višća je u dresu Bašakšehira igrao cijeli meč.

Poslije 25. nekompletiranog kola, Medipol Bašakšehir zauzima 2. mjesto sa 50 bodova, dok je Alanyaspor na 13. poziciji sa 27.

Galatasaray, koji ima utakmicu manje, trenutno je lider tabele sa 50 bodova, koliko ima i Bašakšehir, a slijede Bešiktaš sa 47, iz utakmice manje, i Fenerbahče sa 44 osvojena boda, također s utakmicom manje.