Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Debakl Rome u rimskom derbiju: Pogledajte šta je Reina sinoć “skinuo” Džeki

U 18. kolu očekuje nas još jedan veliki derbi

Lazio je razbio Romom u rimskom derbiju s 3:0 na otvaranju 18. kola italijanske Serije A. Iako se očekivala borba i drama, to se nijedesilo. Nebeskoplavi su bili predominantni.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je na startu utakmice imao priliku, ali nije bio precizan, da bi u 14. minuti Lazio došao u vodstvo. Prvi gol za Lazio zabio je sjajni Ciro Immobile.

Nakon prvog, brzo je stigao i drugi gol. Igrao se 23. minut kada je Luis Alberto, iskoristio asistenciju Manuela Lazzarija za 2:0, što je bio rezultat prvog dijela utakmice.

Luis Alberto je novim golom u 67. minuti zapečatio sudbinu Rome. Alberto igra nevjerovatno dobro. U šest utakmica zabio je pet golova. Prvi je igrač Lazija nakon 1989. godine koji na Olimpicu (kada je Lazio nominalno domaćin) zabio dva gola Romi. Prije njega davne 1989. to je uspjelo slavnom Robertu Manciniju.

Roma je uspjela da zaprijeti u 85. minutu, kada je zicer imao naš Džeko, ali je sjajno reagovao iskusni Pepe Reina (pogledajte taj trenutak na 3:20 u sažetku utakmice na dnu teksta).

Bila je najubjedljivija pobjeda ove sezone s kojom se Lazio definitvno vratio u igru za Ligu prvaka.

S tri vezane pobjede, Lacijali su skupili 31 bod, samo dva manje od Juventusa i tri manje od Rome.

Džeko je u dresu Rome odigrao svih 90 minuta, dok je Senad Lulić nakon teške povrede, meč odgledao s klupe nakon gotovo godinu dana pauze.

Nakon utakmice u svlačionici Lazija atmosfera je bila nevjerovatna…

U 18. kolu očekuje nas još jedan veliki derbi. Inter u nedjelju dočekuje Juventusa u Milanu. Stara dama u Milano stiže nakon tri vezane pobjede, i uspije li zabilježiti i četvrtu, stigla bi na samo četiri boda od lidera Milana. S druge strane, Inter pobjedom ima priliku poravnati se s gradskim rivalom. Kladionica MOZZART blagu prednost daje Interu.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za derbi na Meazzi pogledajte OVDJE!