James Rodriguez

“Dečko je loš u glavi. Umjesto da trenira, on popravlja obrve i sređuje kosu”

zidane – james rodriguez

Igrač koji mjesecima nije na terenu, koji ide od noćnog kluba do kluba, kako može ostati u nogometnom klubu?

Kolumbija je igrala sjajan nogomet na SP-u u Brazilu 2014., a njen je vođa bio mlađahni James Rodriguez. James je igrao fantastično, bio je najbolji strijelac Mundijala, a gol iz voleja za pobjedu protiv Urugvaja u osmini finala bio je najljepši pogodak turnira.

James je bio jedna od najvećih zvijezda u tom trenutku, a takvu robu Real voli imati na Bernabeu. Naravno da je Kraljevski klub iskrcao silan novac za Kolumbijca (oko 70 miliona eura), no njegova avantura na Bernabeu nije prošla onako kako su mnogi očekivali.

James je igrao jako malo ili nikako, a Zinedine Zidane ga je u svom prvom mandatu otpisao. James je potom otišao na posudbu u Bayern, no sad se vratio i čeka novu šansu u Madridu. Trebao je biti jedan od najvećih, no karijera mu je otišla u sasvim drugom pravcu.

Njegova je budućnost upitna, teško da će Zidane promijeniti mišljenje i početi mu vjerovati, a bivši doktor u kolumbijskoj reprezentaciji Hector Fabio Cruz vjeruje da je Rodriguez sam kriv za dosta svojih problema.

“Dečko nije fokusiran. Umjesto da radi i da se sprema za novu sezonu, on je otišao popraviti svoje obrve i srediti kosu, u vrijeme kada je trebao trenirati”, izjavio je Cruz pa je nastavio:

“Veliki klubovi poput Real Madrida očekuju profesionalizam, igrače koji će biti spremni, ali ovaj momak ima problem s glavom.”

Cruz je i dalje sipao teške kritike na račun Jamesa.

“Igrač koji mjesecima nije na terenu, koji ide od noćnog kluba do kluba, kako može ostati u nogometnom klubu? Ostat će na početku, ali da se spremao kako treba, ne bi imao ništa od ovih problema. Još ranije sam rekao da će stvari ići po zlu jer on ne radi”, dodao je Cruz pa je povukao paralelu s Cristianom Ronaldom:

“Cristiano Ronaldo je uzeo sedmicu dana godišnjeg. Otišao je na jahtu i odveo porodicu u Grčku, a već sljedeće sedmice ga je 15 ljudi spremalo za novu sezonu. James je otišao sa Svjetskog prvenstva povrijeđen, unajmio je privatni avion i otišao uživati na plaži. To ne može tako”, poručio je Hector Fabio Cruz.