Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Defile fudbalskih nada: FSKS podijelio 1.000 medalja mladim nogometašima

defile kulovac4

U sportskom centru “Safet Zajko” u Halilovićima, u četvrtak je upriličen svečani defile 104 selekcije škola fudbala i klubova koji su učestvovali u najmasovnijem takmičenju najmlađih kategorija (godišta 2005., 2006., 2007. i 2008.).

U svečanom defileu učestvovalo je oko 1.000 dječaka, a Fudbalski savez Kantona Sarajevo na čelu sa nedavno izabranim predsjednikom Galibom Kulovcem, za sve ekipe je pripremio pehare, te medalje za sve učesnike defilea.

Povod svečanom defileu bio je kraj nogometne sezone omladinskog takmičenja Lige pjetlića i cicibana Kantona Sarajevo.

– Veoma smo ponosni na ovaj događaj, s obzirom na to da niko u BiH nije organizirao omladinsko takmičenje na ovaj način, a naročito u ovolikom broju. FSKS na čelu sa tadašnjim predsjednikom Elvedinom Begićem, koji sada s velikim uspjehom obnaša funkciju prvog čovjeka bh. fudbala, u septembru 2013. godine, po prvi put je pokrenulo zvaničnu, jedinstvenu, fudbalsku ligu mlađih kategorija. Liga obuhvata selekcije većine škola fudbala koje egzistiraju na području Kantona Sarajevo, ali i šire. Ponosni smo na taj naš projekat i na svu djecu i trenere koji učestvuju u njemu, kazao je Kulovac.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta bio je ujedinjenje i registracija svih škola fudbala i njihovih polaznika na jednom mjestu, kroz informacioni sistem, kako bi se dobili zvanični podaci o aktivnim mladim igračima. I taj cilje je u potpunosti ispunjen.