Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nema traga dječaku kojeg su roditelji za kaznu ostavili u šumi

djecak-potraga-japan1

Yamato Tanooka, sedam godina star dječak, nažalost još uvijek nije pronađen unatoč tome što se brojni silno trude ući mu u trag.

Podsjetimo, Yamata su vlastiti roditelji u subotu za kaznu ostavili u šumi na otoku Hokkaido, a povod njihovoj okrutnoj odluci je bio bijes jer je maleni bacao kamenje na prolaznike i njihove automobile.

Dječaka je od subote do danas pokušalo naći dvije stotine volontera i policajaca, no budući da su svi napori do sada bili uzaludni, spomenutim se ljudima u srijedu pridružilo i 75 vojnika.

“Iscrpljeni smo, ali se predati nećemo. Nažalost, problem je u tome što nismo našli baš nikakav trag, što još uvijek nemamo naznake u kojem je smjeru odlutao”, izjavio je za glasnogovornik spasilačkoga tima Satoshi Saito.

Brojni su silno zabrinuti za Yamatovo zdravlje, što zato što je otok Hokkaido pogodila obilna kiša i što su noću temperature padale na samo 7 Celzijevih stupnjeva, a što i zato što su lovci ugledali svježe tragove medvjeda na području gdje su ga roditelji ostavili.

U medijima se u međuvremenu oglasio i njegov otac Takayuki Tanooka, koji je je odluku da na tako grozan način kazni sina nazvao neoprostivom greškom.

Dodajmo priči da su upravo roditelji i bili ti koji su prijavili Yamatov nestanak, no i da su ispočetka tvrdili kako je dječak odlutao.