Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đelmićev gol ne brine Belgijance, dolaze na Koševo po novu pobjedu

FBL-EUR-C3-LIEGE-SARAJEVO

U prvom meču trećeg pretkola Lige Evrope Standard iz Liježa je sa 2:1 porazio jedinog preostalog bh. predstavnika na eurosceni, sarajevski Željezničar.

Nakon furioznog prvog poluvremena, domaći igrači su potpuno podbacili u drugom, i dopustili Želji da se pogotkom Ognjena Đelmića vrati u igru za prolaz u narednu rundu takmičenja.

[pull_quote_right]Previše smo se povukli u drugom dijelu i oni su stekli samopouzdanje, rekao je stoper Standarda[/pull_quote_right]

“Ušli smo dosta loše u utakmicu, izgubili mnogo lopti, bilo je puno pogrešnih dodavanja, a domaćin je bio moćan. Znali smo da bi bilo pogubno povući se i braniti u nastavku utakmice. Zbog toga smo napali u drugom poluvremenu i bili dosta bolji “, rekao je trener Željezničara, Milomir Odović svjestan da je gol Đelmića zlata vrijedan.

“Ostvarili smo dobar rezultat pred revanš na Koševu. Vjerujem da ćemo na Koševu biti bolji, tako da vjerujem da možemo i proći, mada Standard zaslužuje veliki respekt”.

No, Belgijanci ne pomišljaju da se već nakon prvog dvomeča oproste od Evrope.

“Stvarno smo dobro započeli utakmicu, ali morali smo zabiti još jedan gol u prvom dijelu da završimo posao”, rekao je stoper Standarda Ricardo Faty nakon duela sa Željom.

“Previše smo se povukli u drugom dijelu i oni su stekli samopouzdanje”, rekao je stoper Standarda i dodao:

“Idemo da pobijedimo u gostima. Znamo da će u Sarajevu biti paklena amotsfera. No, neprihvatljivo je da završimo evropsku avanturu već nakon Željezničara, ne možemo se pomiriti s time. Nama je to jedan od ključnih ciljeva ove sezone”, dodao je Faty.