LA Liga

Dembele i Messi donijeli važnu pobjedu Barceloni protiv Seville

Pobjedom je Barcelona preskočila Real i popela se na drugo mjesto španske lige

Barcelona je pobijedila sa 2:0 na teškom gostovanju u Sevilli u 25. kolu La Lige i došla na dva boda Atleticu iz Madrida. Pogotke su postigli Ousmane Dembele i Lionel Messi.

Ekipa Ronalda Koemana bila je bolja u prvom poluvremenu, što je potvrdio Ousmane Dembele pogotkom u 29. minuti. Ubacio se prostor između dva Sevillina stopera gdje ga je odlično primijetio i proigrao Messi, a Francuz zabija pored nemoćnog Bounoua za 0:1. Domaćini su u 44. minuti tražili drugi žuti karton za Messija nakon njegovog prekršaja, ali sudac Alejandro Hernandez nije ni razmišljao o tome.

Sevilla je u drugom poluvremenu postala ravnopravnija nego u prvom, iako je najveću šansu propustio Barcelonin Sergino Dest u 59. minuti kada je iz dobre prilike pogodio stativu. Sevilla je nakon toga krenula po gol za izjednačenje, opasan je bio njihov najbolji strijelac En Nesyri, ali Barca se dobro branila. Pobjedu je u 86. minuti zapečatio igrač utakmice Leo Messi. Odigrao je dupli pas s 18-godišnjim Moribom, driblingom izbacio Fernanda te uz malo sreće i odbijanja uspio postići gol za 0:2.

Pobjedom je Barcelona preskočila Real i popela se na drugo mjesto španske lige, sa samo dva boda manje od vodećeg Atletica. No, važno je napomenuti da Atletico ima dvije utakmice manje od njih. Sevilla zasad na četvrtom mjestu, sa sedam bodova više od prvog pratitelja Real Sociedada.