Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Derbi na Koševu pripao Sarajevu, bordo tim gazi ka novoj tituli

sarajevo (1)

Deset minuta prije kraja Široki nije iskoristio kolosalnu priliku

Fudbaleri Sarajeva slavili su 1:0 protiv Širokog Brijega u jednom od dva derbija 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica je odlučena, ispostaviće se, već nakon sedam minuta igre. Bila je to prva šansa na utakmici, Matthias Fanimo dobio je loptu na desnoj strani, driblingom se namjestio na lijevu nogu i fenomenalno pogodio mrežu gostiju iz Širokog.

U 10. minuti i Širokobriježani su zatresli mrežu domaćina, nakon kornera, ali je gol poništen jer je Stipe Jurić faulirao Joachima Adukora u skoku.

U 50. minuti veliku priliku imao je Handžić, ali nije pogodio.

Gosti su mogli do poravnanja nakon sat vremena igre, ali se Jurilj jednostavno prekombinovao u driblinzima.

Sarajevo je moglo udvostručiti prednost u 71. minuti, kada je Jukić neposredno nakon ulaska u igru izašao sam pred Miškića, ali je šutirao direktno u golmana Širokog.

Deset minuta prije kraja Široki nije iskoristio kolosalnu priliku. Lopta je išla prema Ikiću koji je bio pred praznim golom, no Hodžić je čudesno reagovao došavši sa leđa napadaču Širokog.

Ostalo je 1:0.

Trener Sarajeva Vinko Marinović nakon pobjede nad Širokim Brijegom poručio je kako je najbitnije bilo doći do tri boda.

Marinović ističe kako je i Široki Brijeg imao svoje prilike, ali da nije postigao gol, kao i da je teren bio prilično težak za igru.

“Sigurno je bila teška utakmica, to smo i očekivali. Posebno na ovako zahtjevnom terenu. Bitno je da smo pobijedili i čestitam igračima na tome. Imali smo poslije 1:0 i šansu da dođemo do drugog gola. U drugom je Široki imao prilike, imali smo i mi. Mogli smo udvostručiti prednost, ali je mogao i Široki izjednačiti. Bitno je bilo pobijediti da zadržimo prednost. Sve utakmice koje nam predstoje će biti teške jer je veliki psihološki pritisak na svima”, istakao je Marinović.

“Čestitat ću na pobjedi. Otvaranje utakmice je sigurno bilo jako loše. Primili smo taj gol, a dalji tok utakmice mislim da smo koliko-toliko bili ravnopravni. U drugom dijelu smo bili dosta kvalitetniji, nismo dali gol. Na kraju možemo žaliti za propuštenim prilikama. Mogli smo više od poraza”, komentarisao šef struke tima s Pecare Toni Karačić.

Sarajevo je tako zadržalo osam bodova viška u odnosu na prve pratioce na tabeli. U narednom kolu, ekipu Vinka Marinovića čeka novi derbi, ovaj put u Mostaru na gostovanju kod zahuktalog Veleža.

Rezultati 24. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine: Krupa – Tuzla City 1:1; Sloboda – Željezničar 1:0; Sarajevo – Široki Brijeg 1:0; Radnik – Borac 1:3; Mladost – Zrinjski 1:1; (5. aprila) 18:00 Olimpik – Velež.