Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Derbi starih rivala na Grbavici okončan podjelom bodova

AH2A4963 (1)

Fudbaleri Slobode su poveli već u drugoj minuti kada je nakon kornera strijelac za veliko slavlje bio Alen Kurtalić

Derbi prepun uzbuđenja odigrali su danas na stadionu Grbavica Željezničar i FK Sloboda. U okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH susret starih rivala okončan je remijem 2:2 (1:1).

Fudbaleri Slobode su poveli već u drugoj minuti kada je nakon kornera strijelac za veliko slavlje bio Alen Kurtalić. U nastavku susreta Željezničar je imao inicijativu, napravili su nekoliko izglednih prilika, ali mreža Slobode ostaje netaknuta. Sve do 22. minute kada su gosti došli do 1:1 preko Luke Juričića. Lopta se nakon gužve pred golom Slobode odbila od prvotimca domaćina i odsjela iza leđa golmana Slobode Adnana Golubovića.

Do odlaska na odmor gledali smo sjajan meč Plavih i Crveno – crnih.

Preko Saida Husejinovića u 26. minuti Sloboda je bila na korak do novog vodstva, ali iskusni ofanzivac pogađa prečku.
I domaćini su zaprijetili preko Mehmeda Alispahića, no Golubović majstorski brani njegov udarac.

Fudbaleri Slobode su pružili sjajnu partiju i sasvim zasluženo na odmor se odlazi sa egalom 1:1. Nakon predaha tempo igre je nešto opao, a Crveno – crni su dobro stajali na terenu. Mirnom igrom nisu dopustili domaćinama da dođu do ozbiljnih prilika pred našim golom. Štaviše, u 68. minuti preko Husejinovića Sloboda je ponovo imala sjajnu priliku, ali njegov udarac sa 25 metara prolazi kraj stative Željezničara. U 72. minuti Jasmin Osmić trese mrežu domaćina, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Samo tri minute kasnije Željezničar dolazi do preokreta i vodstva 2:1. Bila je to kombinacija Petra Boje i Semira Štilića, a kapiten Plavih neometan pogađa za vodstvo domaćina.

U finišu derbija Dejan Uzelac imao je šansu za poravnanje, no bio je neprecizan nakon kornera. Igrala se 87. minuta.  Ipak, novi šok Crveno – crni priređuju domaćinima u 89. minuti. Mladi Adi Alić sjajno fintira odbranu domaćina i rutinski trese mrežu Filipa Erića za konačnih 2:2!