Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Derbi u Ukrajini: Dva autogola istog igrača, dva crvena kartona i tuča

ukrajina-tuca

Ludu utakmicu odigrali su kijevski Dinamo i Šahtar u derbiju 18. kola ukrajinskog prvenstva. Po snijegu i šest stepeni “u minusu” gosti su slavili 4:3 i osigurali vjerovatno nedostižnu prednost na prvom mjestu ukrajinske lige.

Domaćini su poveli krasnim golom Moraesa nakon samo dvadesetak sekundi igre, ali Šahtar je izjednačio već u 3. minuti nakon što je Kacheridi skrenuo centaršut na glavu svom golmanu, od kojega se lopta odbila u mrežu za 1:1.

Sjajan gol zabio je Ribalka iz slobodnog udarca za 2:1 i tim rezultatom se otišlo na odmor. Morao je Dinamo zadržati tu prednost ako je želio ostati u utrci za naslov prvaka, ali već u 50. minuti Srna je ubacio s krila, Fred se izvukao i pogodio za 2:2.

http://www.dailymotion.com/video/x551mpv_all-goals-highlights-hd-dyn-kiev-3-4-shakhtar-donetsk-12-12-2016_sport

Samo osam minuta kasnije Ferreyra je lijepo glavom pogodio za potpuno preokret, a nakon što je Moraes dobio crveni karton u 60. minuti, bilo je jasno da će Dinamo teško do bodova. Brazilski napadač je u jednoj akciji srušio stopera Šahtara, a nakon što su na njega nasrnuli igrači gostiju, na tlo je poslao još jednog, a onda i Darija Srnu, koji je, usput, odlično odglumio pad.

http://www.dailymotion.com/video/x551j1g_sport

U tome im nije pomogao ni taj nesretni Kacheridi, koji je dvije minute prije kraja opet pogodio vlastitu mrežu. Poraz je ublažio Besedin u drugoj minuti sudijske nadoknade, a u petoj je Ribalka dobio drugi žuti karton pa su domaćini susret završili bez dva svoja strijelca.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo